Protest SRS ispred kancelarije Haškog tribunala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2014, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest SRS ispred kancelarije Haškog tribunala

Srpska radikalna stranka najavila je danas da će u subotu, 25. oktobra, održati protestni skup ispred kancelarije Haškog tribunala u Beogradu, a ako predsedniku SRS Vojislavu Šešelju ne bude omogućeno odgovarajuće lečenje, radikali će blokirati kancelariju tribunala.

"Tražimo poštovanje ljudskih i procesnih prava Šešelja. Ako posle skupa u subotu ne bude odgovarajuće reakcije, krenućemo u blokadu kancelarije tribunala. Kao i policija, i mi možemo da postavimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << barikade od živih ljudi, pa dok god bude blokirano lečenje Šešelja, biće blokirana i kancelarija Haškog tribunala Beogradu", rekao je zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović na konferenciji za novinare.

Šarović je rekao da je cilj SRS da Šešelj, kome je otkrivena metastaza raka na dva mesta na jetri, blagovremeno dobije odgovarajuću medicinsku negu i da se tačno utvrdi njegovo zdravstveno stanje.

"Iako je sada teško govoriti i o adekvatnoj i o blagovremenoj nezi, ali barem da spasimo što se spasiti može. Velika je nepoznaznica, i za nas i za njega, koliko je Šešeljevo zdravstveno stanje teško, ali mislim da strahujemo sa razlogom", rekao je Šarović.

Šarović je naveo da je Šešelj juče pregledan pet skenerom ali da mu rezultati još nisu dostavljeni i pozvao Haški tribunal da to učini bez odlaganja.

Dodao je i da je tim za odbranu Šešelja, uz njegov pristanak, gotovo završio formiranje tima lekara koji će ga pregledati u Hagu i da će lekarski tim predvoditi Milovan Bojić.

"Tim neće krenuti u Hag dok ne dobije izveštaj sa pet skenera.

Šešelj je, kako nam je rekao, pregledan od glave do pete, skeniran su mu mozak, jetra, pluća... On stalno ima blago povišenu temperaturu koja ga iscrpljuje i suši mu oči, a u tribunalu su mu rekli da je to normalno i nisu mu pomogli", rekao je Šarović.

Šarović je naveo i da je u ime SRS od patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja zatražio da u svim eparhijama SPC budu služeni molebani za zdravlje i slobodu Šešelja.

Šešelj je, kako je naveo Šarović, gotovo 12 godina, odnosno 4.259 dana u pritvoru, od kojih je bilo tek 175 sudećih dana ili nepunih šest meseci, a od iznošenja završnih reči prošlo je gotovo tri godine bez izrečene presude.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.