Izvor: Danas, 30.Sep.2015, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koljem po "Farmama"

U predizbornim kampanjama političari imaju običaj da se obuku "kežual", podvrnu rukave na košulji, okupe oko sebe začešljani i doterani stranački podmladak, te prave nekakve emisije zvane "plaćeni termin" gde izgledaju kao renomirani vizionari okruženi mladim ljudima, budućnošću naše zemlje. Profesor dr Vojislav Šešelj smislio je potpuno drugi koncept: obuče se ko prodavac babura na džakove sa Kvantaške >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << pijace koji je igrom slučaja otkrio turske "la kost" majice, okupi oko sebe raščupani i izgužvani talog naše zemlje, i pravi emisije gde izgleda kao renomirani "marsovac" okružen renomiranim starletama, budućnošću naše zemlje.

I tako je od radikalske parole: "Gde su srpske zemlje, tu su srpski radikali", profesor doktor Š. počeo da dela pod geslom: "Gde su srpski rijalitiji, tu su srpski radikali". Granica Karlobag - Ogulin - Karlovac - Virovitica probila je kontinentalne granice pa se sad proteže na liniji Karlobag - Parovi - Veliki Brat - Farma - Maldivi.

Preksinoć je bio na "Farmi", valjda kao stručni konsultant za klanje van standarda Evropske unije. Na vizit karti mu više ne piše: "Koljem po bivšim jugoslovenskim republikama", već: "Koljem po srpskim poljoprivrednim gazdinstvima pod video nadzorom".

- Kad budete klali svinje krajem novembra, najbolje vam je da ih koljete zarđalim kašikama za cipele, onda se nikada autopsijom ne može utvrditi od čega je žrtva podlegla, da li od posledica klanja ili tetanusa - valjda je u svom prepoznatljivom stilu posavetovao "farmere" sa Pinka kako da zavaraju EU. Jer pola Srbije misli da je EU organizacija čiji je osnovni cilj da sputa svekoliko srpstvo da kolje svinje i peče rakiju po tradicionalnim recepturama.

Kristijan mu je verovatno rekao da njegovo iskustvo govori da je svinjokolj najatraktivniji ako imaš snajper.

Pre "Farme", Šešelj je bio u "Parovima", kao priznati stručnjak za Maldive, vekovnu srpsku teritoriju u Indijskom okeanu. U svoju emisiju zvala ga je čak i "ona plava" sa Studija B, iako u Studio B već godinu i po dana nije kročila opoziciona noga. Redovan je i u "Teškoj reči".

Što ukazuje da je Šešelj zadržao prestižni status "omiljenog opozicionara" koji mu je dodelio još pokojni Sloba.

E sad, ta Šešeljeva medijska poplava nastupila je posle jednog zanimljivog fenomena: tek kada je počeo da priča kako u svom životu nije video većeg tupsona od Tome Nikolića i većeg genija od Aleksandra Vučića. Zato valjda Šešelj pred svaki rijaliti ima tremu kako ne bi pomešao suštinu: recimo, da izjavi kako nije video većeg genija od Tome Nikolića i većeg tupsona od Vučića.

Što ti je život: odeš 11 godina u Hag da braniš srpstvo, a posle toga postaneš potrčko svog bivšeg potrčka po rijaliti šou programima.

Okej, možda je nekako i logično da učesnici "Farme" organizovano okruže najmlađeg doktora nauka u bivšoj SFRJ i sa njim sasvim ozbiljno proćaskaju o stanju u našem društvu. Jerbo nam takve emisije fale od kada je "Utisak nedelje" prebačen na Jojkićev kanal (kod Pančeva).

Istina, između "Farme", "Parova", "Maldiva" i Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke nema neke suštinske razlike. Jedino što je Centralna otadžbinska uprava rasadnik talenata: iz nje je poteklo sve što danas vodi Srbiju, dok će ovi ostali, kako stvari stoje, tek da dobiju šansu.

Kad se završe "Parovi", počnu "Maldivi", a kad se završe "Maldivi", počnu "Parovi". U tim graničnim momentima, obično, svi učesnici "Parova" pređu u "Maldive", a onda svi učesnici "Maldiva" pređu u "Parove". Potom svi đuture pređu na "Farmu".

Ta interakcija, istina, liči na srpsku političku scenu. I tu, s vremena na vreme, svi učesnici "Parova" pređu u "Maldive", ili, jednostavnijim rečnikom rečeno, svi učesnici rijaliti šou programa Centralna otadžbinska uprava pređu u rijaliti šou program Srpska napredna stranka.

Tako da se, ko i u rijalitijima, ne zna "ko tu koga".

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.