Ko će se od srpskih političara odazvati pozivu na inauguraciju?

Izvor: RTS, 20.Jun.2017, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će se od srpskih političara odazvati pozivu na inauguraciju?

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković kaže da će u petak doći na svečanost povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, poručujući da će nastaviti da ga podržava. Lider SRS-a Vojislav Šešelj kaže da nije proveravao da li mu je poziv upućen ali navodi da radikali neće ići na tu svečanost i da su pozvani.
"Ja sam svom snagom podržao predsednika Vučića, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bio na svakom mitingu i govorio na četiri skupa. I podržavaću ga i dalje", rekao je Marković za Tanjug koji je najavio da će uskratiti podršku Ani Brnabić u parlamentu. 

Pozivu na inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića odazvaće se i lider LDP-a Čedomir Jovanović zato što se, kako kaže, time pokazuje poštovanje prema zemlji. 
"Uvek smo se tako ponašali, od Koštunice do Tadića i Nikolića. Svaki drugi gest bi bio znak naše nezrelosti, a ne mera naše opozicione snage", odgovorio je Jovanović na pitanje Tanjuga da li će u petak doći na svečanost u Palatu Srbije. 
Lider SRS-a Vojislav Šešelj kaže da nije proveravao da li mu je poziv upućen ali navodi da radikali neće ići na tu svečanost i da su pozvani. 
Smatra da je dužnost radikala bila da prisustvuju zakletvi koju je novi predsednik Srbije položio u parlamentu čime je, navodi, i inaugurisan. 
"Sve drugo je njihova proslava izbornog uspeha. Pošto smo mi poraženi na izborima, mi ne možemo sa njima da slavimo, mi tugujemo zbog poraza", rekao je Šešelj za Tanjug.
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da je dobio poziv i da mu pristojnost nalaže da ode.
"Dobio sam poziv, kao i svi poslanici. Pristojnost mi nalaže da odem", rekao je Čanak za Tanjug.
Šefica poslaničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić, međutim, tvrdi da nije dobila poziv za svečanost, a i da jeste, kaže da ne bi otišla.
"Nisam dobila poziv, ali i da jesam, ne bih otišla, nije moj predsednik", rekla je Rašković Ivić za Tanjug.
Predsednik Demokratske Dragan Šutanovac nije dobio poziv, a za Tanjug kaže da je Vučić položio zakletvu pre više od dve nedelje, a svečanost u petak je "samo jedna od njegovih predstava u kojoj ne želimo da učestvujemo".
Direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi rekao je da do sada nije dobio poziv, ali ukoliko bi ga dobio, otišao bi na svečanost.
"Ako bih dobio poziv, što da ne", rekao je Beširi za Tanjug.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.