„Jasnije se ograditi od Šešelja“

Izvor: BKTV News, 28.Nov.2014, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Jasnije se ograditi od Šešelja“

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Milan Antonijević kaže da političari u Srbiji moraju jasnije da se ograde od stavova koje iznosi Vojislav Šešelj.

„Njihove izjave su bile previše blage, bavile su se političkim posledicama ovakvog govora, međutim kada pogledate koje su posledice i reakcije zemalja u regionu, mislim da je neophodno da se na jasan način ograde od toga“, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Antonijević za Radio Slobodna Evropa.
On je kazao da političari moraju biti osetljiviji i prepoznati svaku mogućnost da se odnosi u regionu naruše i da zato moraju delovati preventivno.
Prema njegovim rečima, pravosudni organi Srbije treba da preispitaju izjave koje je Šešelj davao po povratku u Srbiju.
Antonijević je rekao da svaka izjava koja sadrži elemente govora mržnje mora biti zakonski preispitana i da to što se protiv Šešelja vodi postupak u Hagu ne predstavlja prepreku da se u Srbiji pokrenu drugi postupci.
„Postoje razna krivična dela koja su bliska onome što je izricano u javnosti i tužilaštvo može ozbiljno da sve to pregleda i vidi da li ima elemenata rasne ili druge diskriminacije, zbog čega bi i tužilaštvo i sudovi mogli reagovati“, kazao je Antonijević.
On je dodao da je te neophodno uraditi jer je to nastavak onoga što je viđeno tokom devedesetih godina i na šta je zaboravljeno, dodavši da se nada da efekti neće biti isti kao tada.
„Oni moraju reagovati, jer te izjave imaju specifičnu težinu i mogu pogodovati raspirivanju mržnje u Srbiji i regionu“, istakao je Antonijević.
Izvor: B92, Beta
The post „Jasnije se ograditi od Šešelja“ appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Blage reakcije na Šešeljeve reči"

Izvor: B92, 28.Nov.2014

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Milan Antonijević smatra da je neophodno da se političari jasnije ograde od stavova koje zastupa Vojislav Šešelj..."Njihove izjave su bile previše blage, bavile su se političkim posledicama ovakvog govora, međutim kada pogledate koje su posledice i reakcije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.