Građanin Šešelj ne može u Skupštinu APV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2014, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građanin Šešelj ne može u Skupštinu APV

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ne može prisustvovati na sutrašnjoj sednici pokrajinskog parlamenta u svojstvu građanina, odlučio je danas Kolegijum Skupštine AP Vojvodine.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor održao je danas sednicu Kolegijuma Skupštine AP Vojvodine na kojoj se, u okviru priprema za sutrašnju sednicu, raspravljalo i o zahtevu lidera Srpske radikalne stranke, Vojislava Šešelja, i predsednika SRS za južnu Bačku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Milorada Mirčića, da prisustvuju sednici pokrajinskog parlamenta u svojstvu građana, saopšteno je iz kabineta Pastora.

Nakon obavljenih konsultacija i iznesenih stavova, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor saopštio je da ne postoji poslovnička mogućnost da se udovolji zahtevu dr Vojislava Šešelja i Milorada Mirčića da prisustvuju sutrašnjoj sednici Skupštine AP Vojvodine.

Skupština Vojvodine razmatraće na sutrašnjoj sednici predlog budžeta za 2015. godinu.

Uoči sednice u toku je sukob unutar vladajuće koalicije.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak je rekao da će ta stranka "u najskorije vreme" tražiti smenjivanje predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora koji je zapretio da u tom slučaju njegov Savez vojvođanskih Mađara (SVM) neće glasati za predloženi pokrajinski budžet.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.