Vladimir Stojković: Dešavanja iz Đenove i protiv Albanije uticale na atmosferu u reprezentaciji

Izvor: Telegraf.rs, 29.Maj.2016, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Stojković: Dešavanja iz Đenove i protiv Albanije uticale na atmosferu u reprezentaciji

Foto: FSS.rs

Vladimir Stojković je u razgovoru sa novinarima u Staroj Pazovi, gde se reprezentacija Srbije priprema i uigrava za prijateljske mečeve i predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji, pričao i o temama koje su za njega i srpski fudbal bolna tačka.

U pitanju je Đenova i duel protiv Italije 2012. godine, kada je bio na meti navijača >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Crvene zvezde, koje je predvodio Ivan Bogdanov.

Svima je poznat epilog, a Stojković ističe da je to sada sve iza njega i reprezentacije, već da gleda samo napred. O tome nerado priča, ali ističe da je sve to negativno uticalo na atmosferu i ambijent oko reprezentacije.

- Slažem se da je bilo dosta priče na tu temu, da je ona bila jedna vrsta alibija u prethodnih šest godina.Moram, međutim, da istaknem da je bilo tu svega i svačega što je uticalo na rezultate.

Foto: Marko Todorović

Foto: Guliver/Claudio Villa/Getty Images

- Da se ne vraćamo na dešavanja u Đenovi ili protiv Albanije, stvari koje nisu bile fudbalske a koje su uticale kasnije na atmosferu i celokupan ambijent. Uvek smo kretali iz nekog debelog minusa.

- Mi igrači, ipak, snosimo najveću odgovornost. I tu ne postoji dilema. Isto tako smatram da mi i bez selektora moramo da ostvarimo cilj i plasman na veliko takmičenje.

- Kada to kažem onda mislim na kvalitet koji poseduje reprezentacija. A dobro je, naravno, da imamo selektora koji je poznat po disciplini, osobu koja iza sebe ima trofeje i veliko iskustvo.

Foto: Marko Todorović

Javnost traži rezultate, narod želi Srbiju na Svetskom prvenstvu. Koliko ta činjenica može da optereti reprezentaciju?

- Pred sobom imamo samo jednu obavezu i moranje a to je da odemo u Rusiju. Međutim, na tom putu javnost ne može da očekuje od nas da pobeđujemo sa 5:0 ili 6:0!? To je davno prošlo vreme u fudbalu.

- Videli ste, primera radi, da jedna Portugalija „čeka“ na pobedu protiv Jermenije do 89. minuta. Sto puta sam rekao novinarima, ajde da pobedimo 1:0 i tako budemo bliži konačnom cilju. Utisak je važan, ali važniji je rezultat.

Foto: fss.rs

Mnogi su apostrofirali jedinstvo kao ključ uspeha, hemiju između igrača i navijača?

- Podrška je važna, ona mora da se zasluži, ali jasno je da se navijačima možemo mnogo. I sa medijima. Budimo svi pozitivni, nemoj da tražimo samo nešto loše, nego gledajmo napred kako bi se na kraju svi radovali. U Rusiju želimo svi, i mi igrači, ali i navijači, novinari. Zato budimo zajedno na ovom putu do Rusije - zaključio je Vladimir Stojković.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Ivan Bogdanov

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.