Zbog Putinove posete zastoji na putevima u Sloveniji

Izvor: RTS, 30.Jul.2016, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog Putinove posete zastoji na putevima u Sloveniji

Poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Sloveniji i stroge mere obezbeđenja izazvale su pravi saobraćajni kolaps na gorenjskom auto-putu, ali se saobraćaj sve više usporava i na austrijskim, mađarskim i italijanskim putevima koji vode ka Sloveniji, piše "Delo".
Zato treba izbegavati smer ka Kranjskoj Gori, Karavankama i Brdu kod Kranja gde će ruski predsedinik i boraviti, preporučuje ljubljanski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dnevnik.

Inače, mediji prenose informacije saobraćajnog informativnog centra da je putovanje od graničnog prelaza Šentilj do Gruškovja produženo za više od jedan sat i da se na prelazu u Gruškovju čeka još dodatnih 30 minuta.
Vreme čekanja je produženo i na prelazima Starod i Obrežje (Bregana), gde se na izlazak iz Slovenije čeka oko 30 minuta, kao i na pomurskom autoputu pred prelazom Pince prema Mađarskoj, navodi Beta.
Vozila stoje i na austrijskoj strani tunela Karavanke, gde je kolona duga oko 10 kilometara, a austrijski upravljač autoputeva Asfinag je objavio da je sada za saobraćaj zatvorena veza između izlaza kod Beljaka i tunela Karavanke.
Za putovanje prema Hrvatskoj se savetuje vozačima veza preko Graca i Maribora, ili preko Trsta na italijanskoj strani.
Italijanski centar za upravljanje autoputevima Avtovie na svojoj internet stranici izveštava da je nastao zastoj na auto-putu A23 Trbiž - Palmanova između izlaza Videm jug i Palmanove. Vozačima se savetuje da autoput napuste na izlazu Videm jug.
Zastoja na više mesta ima i na autoputu A4 između Venecije i Trsta.
Zbog posete ruskog predsednika biće zatvoren gorenjski autoput između aerodroma na Brniku i tunela Karavanke, a zatim i deonica između Nakla i Šentvida, kao i deo ljubljanske severne obilaznice do groblja Žale.
Ruski predsednik doputovaće na ljubljanski aerodrom oko 13 časova, a na prevoju Vršič prisustvovaće svečanosti povodom stote godišnjice Ruske kapelice i na ljubljanskom groblju Žale položiti venac na spomenik ruskim žrtvama u Prvom i Drugom svetskom ratu. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Sloveniji bio kolaps zbog Putina!

Izvor: Mondo, 30.Jul.2016

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je danas u Sloveniju gde će razgovarati sa rukovodstvom te zemlje i učestvovati na ceremoniji povodom obeležavanja 100-godišnjice izgradnje Ruske kapelice, na prevoju Vršič...Foto: Juši Nukari / Lehtikuva via AP Vladimir Putin..Na glavnim putevima u Sloveniji...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.