Evo koga je Putin poslao u Beograd na Vučićevu inauguraciju i šta mu je Vučić rekao (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2017, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo koga je Putin poslao u Beograd na Vučićevu inauguraciju i šta mu je Vučić rekao (FOTO)

Predsednik Srbije se već sastao sa njim

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podvukao je danas, u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dimitrijem Rogozinom, da su evrointegracije strateško opredeljenje Srbije, ali to ne sme i neće da poremeti dobre odnose sa Rusijom, što podrazumeva i neuvođenje sankcija.

On je zahvalio što je ruska delegacija na svečanom prijemu povodom inauguracije zastupljena na tako visokom nivou i što je ruski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vladimir Putin odredio Rogozina da prenese pozdrave i čestitke.

- To svedoči o uvažavanju Srbije kao nezavisne i suverene države od strane Ruske Federacije, kao i o spremnosti dveju zemalja da održavaju kontinuirani dijalog koji doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit - istakao je predsednik Vučić.

On je dodao da dobre političke odnose treba pretvoriti u još bolje ekonomske veze, s obzirom na to da postoje velike mogućnosti u različitim oblastima privrede.

Dvojica sagovornika su se saglasila da postojeća saradnja u energetici, poljoprivredi i drugim oblastima treba da bude osnažena. Razgovor se, kako je navedeno u saopštenju, odnosio i na vojno-tehničku saradnju, a predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na dobrom aranžmanu za nabavku vojne opreme koja Vojsci Srbije omogućuje neophodnu modernizaciju.

Prema poslednjim informacijama, potpredsednik ruske Vlade Rogozin očekuje da do isporuke dođe u veoma kratkom roku i predložio je saradnju u vazduhoplovnoj industriji.

Predsednik Vučić je zahvalio na kontiuiranoj i principijelnoj podršci Ruske Federacije kad je reč o Kosovu i Metohiji, posebno u međunarodnim organizacijama. U razgovoru je predloženo i da Srbija i Rusija sledeće godine zajedno obeleže 75-godišnjicu Staljingradske bitke, prelomne bitke Drugog svetskog rata.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa Rogozinom: Ne uvodimo sankcije Rusiji, naš put u EU neće poremetiti naše dobre odnose

Izvor: Blic, 23.Jun.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Rogozinom, da su evrointegracije strateško opredeljenje Srbije, ali da to ne sme i neće poremetiti dobre odnose sa Rusijom, što podrazumeva i uzdržavanje od uvođenja sankcija...Kako se navodi...

Nastavak na Blic...

Nikolić Rogozinu: Više nisam predsednik pa mogu otvoreno

Izvor: B92, 23.Jun.2017

Beograd -- Bivši predsednik Tomislav Nikolić rekao je u razgovoru sa Dmitrijim Rogozinom da je prioritet Srbije "prijateljstvo sa Rusijom uz poštovanje za ostale zemlje"...Nikolić, koji je na čelu Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, sastao se sa potpredsednikom ruske vlade i rekao...

Nastavak na B92...

Vučić: Evrointegracije neće poremetiti odnose s Rusijom

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jun.2017

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podvukao je, u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dimitrijem Rogozinom, da su evrointegracije strateško opredeljenje Srbije, ali to ne sme i neće da poremeti dobre odnose sa Rusijom, što podrazumeva i neuvođenje sankcija...Bilateralne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.