Vladimir Putin uskoro dobija crni pojas osmi dan u karateu!

Izvor: Svet, 22.Nov.2014, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Putin uskoro dobija crni pojas osmi dan u karateu!

Ruski predsednik Vladimir Putin položio je u karateu crni pojas osmi dan, nekoliko dana nakon što ga je bivši sovjetski predsednik Mihail Gorbačov optužio da pati od “kompleksa Boga”.
Osmi dan crnog pojasa u karateu stil kjokušin-kan Putinu dodeljuje Ruski savez kjokušin-kana, a svečano će mu biti uručen u decembru tokom svetskog prvenstva u ovom sportu. Kjukošin je stil karatea u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << učesnici ne nose zaštitnu opremu.
Bivši oficir KGB-a je već velemajstor u tekvondou, pošto je prošle godine osvojio deveti stepen u toj borilačkoj veštini.
Strastveno se zanima i za džudo, koji je počeo da trenira sa 11 godina, kako se navodi u njegovoj zvaničnoj biografiji na vebsajtu Kremlja.
“Džudo vas uči samokotroli, sposobnosti da osetite trenutak, da prepoznate jake i slabe strane protivnika, da stremite ka boljim rezultatima”, objašnjava Putin, ističući da su to bitne sposobnosti i veštine svakog političara.
Ruski šef države osvojio je “osmi dan” crnog pojasa u karateu par dana nakon što ga je Gorbačov kritikovao zbog toga što, kako kaže, “za sebe misli da je Bog”.
“On je počeo da pokazuje simptome iste bolesti od koje sam i ja patio, samouverenosti”, izjavio je Gorbačov žaleći se da ga Putin nikada ne konsultuje.
Izvor: B92
Foto: SIPA
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.