VIDEO: Ruski Aligator - helikopter koji razara sve

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2015, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Ruski "Aligator" - helikopter koji razara sve

Savremeni serijski višenamenski borbeni helikopter ima mogućnosti da deluje u svim vremenskim uslovima, i predstavlja pravi ponos ruske vojske predsednika Vladimira Putina. Letelica Ka-52 "Aligator" ima sposobosti da učestvuje u dnevnim i noćnim borbama na velikim nadmorskim visinama, specifičnim za planinska područja.

Razvijena je i mornarička verzija Ka-52K za opremanje nosača helikoptera tipa “Mistral”. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << On je projektovan birou “Kamov” na osnovu jednoseda Ka-50, a proizvodi ga Arsenjevska fabrika “Progres” na Ruskom Dalekom istoku.

Kabina je zaštićena sa 300 kilograma oklopnih ploča koje štite od pogodaka do kalibra 23 milimetara, a oklopljeno staklo kabine štiti od zrna kalibra 12,7 milimetara. Helikopter ima sposobnost da leti i 30 minuta od trenutka pogotka.

Glavna namena ovog borbenog helkoptera su udari po oklopnim i mehanizovanim ciljevima, kao i borba protiv sporijih ciljeva koji nisko lete.

Što se tiče naoružanja, top ima mogućnost izbora brzine gađanja i omogućuje selektivno snabdevanje municijom iz dva boksa. Cev omogućuje ispaljivanje preko 500 metaka neprekidne vatre bez hlađenja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ruski ubica “Ka-52 Aligator” (VIDEO)

Izvor: 011vodič.com, 25.Apr.2015, 00:04

Glavna namena ovog borbenog helkoptera su udari po oklopnim i mehanizovanim ciljevima, kao i borba protiv sporijih ciljeva koji nisko lete.. Savremeni serijski višenamenski borbeni helikopter ima mogućnosti da deluje u svim vremenskim uslovima, i predstavlja pravi ponos ruske vojske predsednika Vladimira...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.