Tanjug: Svi ruski mediji o susretu Vučića i Putina

Izvor: B92, 28.Mar.2017, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanjug: Svi ruski mediji o susretu Vučića i Putina

Kako Tanjug javlja, svi vodeći mediji u Rusiji izvestili su o susretu srpskog premijera i predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića sa Vladimirom Putinom.

Kako se dodaje, oni su posebnu pažnju posvetili delu razgovora koji se odnosi na vojno tehničku saradnju i isporuci ruskih MIG-ova Srbiji.

U tom kontekstu je preneta izjava premijera Vučića da bi šest ruskih MIG-ova u Srbiju trebalo da stignu narednih dana.

TASS je posebno istakao da je Vučić zahvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Putinu za podršku teritorijalnoj celovitosti ui suverenitetu Srbije.

Ruska Gazeta izveštaj naslovila „Politika u duhu prijateljstva“.

"Zahvaljujući našim zajedničkim naporima malo smo, ali ipak uspevamo da promenimo situaciju na bolje u trgovini i ekonomskoj sferi", rekao je ruski predsednik, a prenosi Gazeta i dodaje:

"Prošle godine došlo je do blagog povecćanja prometa - oko dva odsto".

Gazeta.ru prenosi i detalje sastanka Putina i Vučića, kao i drugi tekst pod naslovom „Putin je izrazio uverenje u pozitivan razvoj odnosa sa Srbijom“.

RIA Novosti takođe posvećuje pažnju ovom susretu u više tekstova izvestila je o tome šta su se dogovorili Putin i Vučić. RIA Novosti navode kako je srpski premijer Aleksandar Vučić naveo detalje sa sastanka koji je imao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

„Srpski premijer očekuje da će ruski avioni MIG 29 biti brzo izručeni“, samo je jedan od naslova ovog medija.

Itar-Tas, kako se navodi, u seriji svojih tekstova izveštava o suretu dvojice zvaničnika.

Komersant u seriji tekstova izveštava o susretu srpskog premijera Vučića i ruskog predsednika Putina.

Jedan od naslova Komersanta je „Vladimir Putin je razgovarao sa premijerom Srbije o osnivanju remontnog centra za helikoptere“ i „Vladimir Putin je zauzeo čvrst stav-Podržava aktuelnu vlast u Beogradu“...

Kosmoljska Pravda ističe u naslovu da je Putin poželeo Vučiću da postane predsednik Srbije.

Ruska „Izvestia“ takođe je posvetila veliku pažnju sa udarnim naslovom „Vladimir Putin podržao premijera Srbije na predsedničkim izborima“.

Oni ističu da je Putin preneo da će se odnosi dve zemlje i dalje razvijati pozitivno i prijateljski.

Putin i Vučić razgovarali su juče u Moskvi o bilateralnim odnosima i situaciji na Balkanu, kao i da je ruski lider istakao da je zahvaljujući naporima Vlade Srbije na čelu sa Vučićem promet između dve zemlje počeo da raste.

Osim ovih i ostali mediji u pohvalnom tonu prenose susret Vučića i Putina, prenosi Pink.

Informativna agencija „Regnum“ prenosi detalje susreta Vučić-Putin, kao i to da je inicirano formiranje remontnog centra za helikoptere koji bi bio u Srbiji.

Agencija prenosi i da se razgovaralo i o dvostranoj saradnji u oblasti građevinarstva i investicione saradnje Beograda i Moskve.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.