S Putinom o dolasku velike ruske kompanije

Izvor: B92, 23.Mar.2017, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"S Putinom o dolasku velike ruske kompanije"

Ruma -- Premijer Aleksandar Vučić kaže da će, kada za nekoliko dana ode u Moskvu, s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o dolasku velike ruske kompanije.

“To je kompanija iz automobilske industrije, odnosno kompanija koja proizvodi mašine različitih vrsta i ideja je da u njoj Srbija ima 51 odsto učešća, kako bi mogla da izvozi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na evropsko i na rusko tržište”, izjavio je Vučić novinarima u Rumi.

Naravno, kako je naveo, o dolasku novih investicija pregovaraće i sa drugim renomiranim svetskim investitorima.

“Investicije stalno stižu, nemamo problem s tim, imamo problem da jačamo preduzetnički duh”, kazao je Vučić.

Teme razgovora s Putinom, kako je rekao, biće i unapređenje trgovinske razmene.

“Priorotetno ću s Putinom razgovarati o ekonomskim odnosima. Zbog pada rublje i pada cena nafte i gasa pala je i naša razmena. Želimo da je ojačamo, ali ne da pravimo bartere, kao pre, mi njima šljive i jabuke, a oni nama naftu i gas, nego da dovedemo ruske kompanije, a da mi izvozimo proizvode sa finalnom obradom”, kazao je srpski premijer.

Vučić je kazao da će sa njim u Moskvu putovati i nekoliko ministara i da će se, kako stvari sada stoje, osim razgovora u četiri oka, voditi i drugi odvojeni razgovori.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.