Izvor: Vostok.rs, 25.Nov.2015, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija testirala avionski motor posle 30 godina

25.11.2015. -

Rusija je testirala novi avionski motor PD-14 najnovije generacije turbofan, prvi put posle skoro 30 godina, izjavio je danas zamenik premijera Ruske Federacije Dmitrij Rogozin.

„Prvi put u poslednjih 29 godina Rusija je testirala novi avionski motor. Vladimir Putin je danas informisan o tome“, napisao je Rogozin na Tviteru.

Rogozin je u avgustu rekao da se očekuje da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ovaj motor pokretati avion MC-21, kapaciteta do 180 putnika, počev od 2017. godine.

Na motorima je radila ruska kompanija „Avijadvigatel OJSC“, specijalizovana za projektovanje i izgradnju gasnih turbina motora za vazduhoplove.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.