Rusija proširuje listu zemalja kojima uvodi kontrasankcije, na njima i Crna Gora

Izvor: Blic, 05.Avg.2015, 01:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija proširuje listu zemalja kojima uvodi kontrasankcije, na njima i Crna Gora

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev naložio je danas da se razmotri pitanje proširenja spiska zemalja kojima će biti uvedene ruske kontrasankcije.

On je izjavio da vlada može da se obrati predsedniku države Vladimiru Putinu sa zahtevom da proširi spisak zemalja kojima se uvodi prehrambeni embargo, prenose ruski mediji.

Prema njegovim rečima, to može da pogodi nekoliko zemalja koje su podržale sankcije protiv Rusije, ali kojima nisu uvedene ruske kontrasankcije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prošle sedmice se šest zemalja Evrope - Crna Gora, Albanija, Island, Lihtenštajn, Norveška i Ukrajina - pridružilo produžetku sankcija EU protiv Rusije.

Pres sekretar šefa države Dmitrij Peskov je izrazio uverenje da će predsednik Rusije Vladimir Putin podržati predlog premijera Dmitrija Medvedeva za proširenje spiska zemalja kojima će biti uveden prehrambeni embargo.

- Mogu sa velikom sigurnošću da pretpostavim da je ovde osnovni princip - princip reciprociteta - rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje da li će šef države podržati zahtev vlade o proširenju spiska zemalja na koje će odnositi uzvratne mere.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Moskva: Kontrasankcije za CG i Albaniju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Avg.2015

Ruska vlada razmatra mogućnost da do kraja nedelje donese odluku o proširenju kontrasankcija Crnoj Gori, Albaniji, Islandu, Lihtenštajnu i Norveškoj, izjavila je portparolka ruske Vlade Natalija Timakova...Evropska komisija je krajem jula saopštila da su se te zemlje pridružile produžavanju sankcija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.