Rusija i Abhazija sklopile strateško partnerstvo

Izvor: Press, 24.Nov.2014, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Abhazija sklopile strateško partnerstvo

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Abhazije, regiona koji se otcepio od Gruzije, Raulj Hadžimba danas su u Sočiju potpisali Ugovor o strateškom partnerstvu i savezništvu.
Dokument predviđa da će Rusija "učiniti sve što je moguće da ojača međunarodne odnose Abhazije i stvori uslove za njeno pristupanje međunarodnim organizacijama“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prenela je agencija RiA Novosti.

Sporazumom je takođe predviđeno da će se eventualna oružana agresija na jednu od potpisnica sporazuma smatrati agresijom i na drugu državu potpisnicu.

Putin je naveo da će Moskva tokom 2015. godine izdvojiti pet milijardi rubalja (100 miliona dolara) za spovođenje ovog sporazuma.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija i Abhazija sklopile strateško partnerstvo

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2014

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik Abhazije, regiona koji se otcijepio od Gruzije, Raulj Hadžimba, danas su u Sočiju potpisali Ugovor o strateškom partnerstvu i savezništvu...Dokument predviđa da će Rusija "učiniti sve što je moguće da ojača međunarodne odnose Abhazije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.