Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Apr.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosnjeft: Rešen spor oko Jukosa

Najveća ruska naftna kompanija Rosneft saopštila je danas da je rešen spor oko ugašene naftne komnpanije Jukos, čiji je bivši vlasnik Mihail Hodorkovski proveo 10 godina u zatvoru.

Jukos, nekada jedna od najvećih ruskih kompanija, likvidiran je 2003. i u delovima je preko posrednika prodat Rosnjeftu, koji je time postao najveća naftna kompanije.

Hodorkovski je posle proveo 10 godina u zatvoru po presudi za utaju poreza pre nego što ga je pomilovao predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Vladimir Putin. Iz zatvora je izašao u decembru 2013. godine.

Posle likvidacije Jukosa, njegovi deoničari osim Hodorkovskog, koji je odustao do svog udela, tužili su Rosnjeft.

Rosnjeft je danas saopštio da su se deoničari Jukosa dogovorili o namirenju čime su okončani svi sporovi među njima. Predstavnik Jukosa je potvrdio dogovor, ali i dodao da to ne utiče na tužbu Jukosa protiv Rusije na Evropskom sudu za ljudska prava.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.