RT: Strane službe podržavaju teroriste na ruskim granicama - Putin

Izvor: Vostok.rs, 29.Jun.2017, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Strane službe podržavaju teroriste na ruskim granicama - Putin

Izvor: Vostok, RT

Predsednik Vladimir Putin je optužio strane obaveštajne službe da pojačavaju napore protiv Rusije, uključujući i kroz podršku terorističkim grupama i pokušajima ometanja unutrašnje politike Rusije.

"U principu, to je očigledno da postoji rastuća aktivnost stranih obaveštajnih službi protiv Rusije i naših saveznika", rekao je Putin, govoreći na sastanku u sedištu Ruske spoljne obaveštajne službe, gde je došao da čestita oficirima 95. godišnjicu osnivanja službe.

"To uključuje nove načine prikupljanja i prosleđivanja informacija, sajbernapade i pokušaje regrutovanja novih agenata kako bi dobili uvid u podatke o resursima i ekonomskim i odbranbenim sposobnostima Rusije", objasnio je ruski predsednik.

Predsednik je dodao da su neke od tih obaveštajnih službi podržavale terorističke grupe i ekstremne elemente na ruskim granicama u pokušajima da destabilizuju zemlju.

"Znate savršeno ovu vrstu izazova sa kojima Rusija mora da se bori", rekao je Putin.

"To su pokušaji da se zaustavi naš razvoj, da nam se nametne podela, destabilizuju regioni blizu ruskih granica. Jedan od alata koji se koristi u tu svrhu su terorističke i ekstremističke grupe. Nije tajna da su neke od njih brižno pod pokroviteljstvom, ili čak direktno podržane od strane službi jednog broja zemalja."

Putin je takođe naglasio da strani agenti pokušavaju da manipulišu unutrašnjom politikom Rusije.

"Operacije se sprovode u cilju uticanja na unutrašnje političke i društvene procese u našoj zemlji", rekao je on.

Putin je takođe pohvalio "efektivan" rad svih ruskih obaveštajnih službi, te izrazio uverenje da će rad ruskih stručnjaka osigurati "suveren razvoj, sigurnost i stabilnost" zemlje.


Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut 
 
Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Železnjak za RSE: Nemam informacija o Patruševu kao izaslaniku za Balkan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jun.2017

Nemam informacija o tome da će Nikolaj Patrušev biti specijalni izvestilac Rusije za Balkan, rekao je u četvrtak za Radio Slobodna Evropa Sergej Železnjak, poslanik ruske Dume i zvaničnik vladajuće Jedinstvene Rusije. „Nemam nikakvih informacija o tome“, rekao nam je kratko Železnjak koji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.