Izvor: RuskaRec.ru, 26.Jul.2017, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinu predstavili „Terminatora Ruslana”

Svoj program posete Petrozavodsku Vladimir Putin je počeo od upoznavanja sa robotom Ruslanom. Robot koji je sklopljen za tri nedelje i koji je dobio softver napisan za njega za tri dana može da vrti glavom i pokreće ruke. Slabo liči na čoveka, pa i na terminatora, ali zato, kako kažu njegovi tvorci, može da zamenik čoveka na mestima gde je opasan boravak za živo biće, piše „Komsomolьskaя pravda”.
„Sfera primene ovog robota je svaka toksična sredina, gde postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << opasnost po život”, objasnio je direktor „Sajber-Rusije” Roman Povolocki. „To je rezultat obrazovnog programa, kako deca ni iz čega mogu da naprave nešto.”
Od drugih projekata Agencije za strateške inicijative ruski predsednik je video „prodavnicu tačnih rešenja”, koja nudi gotova rešenja za regione. Korisni na ekranu može da izabere problem koji ga muči, a program traži način za njegovo rešavanje. Putinu su pokazali i ruski „sat” koji kompenzuje nedostatak sunčeve svetlosti i vitamina D.
Predsednik se zatim sastao sa predstavnicima neprofitnih nevladinih organizacija socijalne orijentacije, humanitarnih fondova i volonterskog pokreta. Oni su mu uputili nekoliko molbi i sugestija.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Nespretni robot „Ruslan“ nije oduševio Putina

Izvor: RuskaRec.ru, 27.Jul.2017, 17:34

Izvor: Mihail Mecel, TASS. Na čoveka malo liči, na Terminatora uopšte, ali njegovi tvorci kažu da može da zameni čoveka u opasnoj za život sredini. . Ruski predsednik sada zna kako izgleda ruski Terminator. Iako, objavljene fotografije govore o tome da Putin nije fasciniran poslednjom...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.