Putinova poularnost i dalje visoka

Izvor: Akter, 27.Apr.2015, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinova poularnost i dalje visoka

Popularnost ruskog predsednika Vladimira Putina i dalje je visoka, a za njega bi na narednim izborima glasalo 58 odsto građana, pokazalo je istraživanje nezavisnog Levada centra, objavljenog danas

Istraživanje je pokazalo da za Putina ne bi glasalo 42 odsto građana.

Levada navodi da je anketa sprovedena otvoreno, odnosno da su sami ispitanici navodili ime političara za koga bi glasali.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Na drugom i trećem mestu su lideri Komunističke partije i Liberalno demokratske partije Genadij Zjuganov i Vladimir Žirinovski. Po jedan odsto glasova dobili su opozicioni političar Aleksej Navaljni, zatim milijarder Mihail Prohorov i lider prokremljovske Pravedne Rusije Sergej Mironov.

Istraživanje je sprovedeno od 17. do 20. aprila na reprezentativnom uzorku, od 1.600 ispitanika iz svih sredina, starijih od 18 godina, a statistička greška ne premašuje 3,4 odsto, saopštio je Levada centar.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.