Putinova drama sa teroristima

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2015, 05:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinova drama sa teroristima

Tokom svog predsednikovanja, Vladimir Putin se razočarao u zapadne lidere. To se dogodilo zbog toga što se Zapad, za to vreme, puno promenio, izjavio je novinar Vladimir Solovjev, uoči subotnje premijere dokumentarnog filma "Predsednik", posvećenoj 15. godišnjici početka Putinovog prvog mandata.

- Kada je počinjala perestrojka bili smo romantičari. Činilo nam se da su demokratske vrednosti od ključnog značaja ne samo u unutrašnjoj politici SAD, već naročito >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u spoljnoj. Bilo je simptoma koji su potvrđivali tu "dijagnozu". Ali, za 20 godina Amerika se jako promenila, Zapad se toliko mnogo promenio, da je to frustriralo i dovelo do konkretnih rezultata. Skoro svaki ruski lider je počinjao kao čovek koji ima simpatije prema Americi, a završavao duboko razočaran - rekao je Solovjev, novinar i voditelj koji je za film uradio intervju sa Putinom.

Po njegovim rečima, šef Kremlja je veoma vispren sagovornik, koji raspolaže i vlada velikom količinom informacija. Tokom intervjua brzo je odgovarao na sva pitanja, ali je na neka odgovarao laganije, pažljivo mereći svaku reč.

U filmu je ruski lider govorio o najdramatičnijim trenucima u istoriji zemlje, u periodu od kako je on na vlasti - ratu u Čečeniji, o tragičnoj pogibiji posade atomske podmornice Kursk, prisajedinjenju Krima, ali je izneo i svoje mišljenje o budućnosti Rusije.

U filmu je Putin za terorističke napade u Beslanu i pozorištu na Dobrovki rekao da su to bili njegovi najteži trenuci od kako je na čelu države.

Novinar je pitao Putina i čega se sve odrekao i šta je sve morao da žrtvuje kada je postao predsednik zemlje. Putin je odogovrio da više ne vodi "normalan život" i potom priznao da uopšte ne voli da radi kao predsednik.

Putin i Solovjev dotakli su se i teme koliko se promenio život ruskog čoveka za poslednjih 15 godina. Prema rečima novinara, predsednik nije dao svoju ocenu tih promena. Putin je u filmu rekao i da komunicira sa stanovništvom ne zato što su mu potrebni aletrnativni izvori informacija, već zato što se oseća delom naroda.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.