Putin zaključio da je ekonomska kriza u Rusiji dostigla najvišu tačku

Izvor: Blic, 13.Okt.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin zaključio da je ekonomska kriza u Rusiji dostigla najvišu tačku

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je ekonomska kriza u Rusiji dostigla najvišu tačku.

"Dostignut je vrhunac krize", rekao je Putin na investicionoj konferenciji U Moskvi.

On je napomenuo da njegova zemlja ne namerava da ograniči protok kapitala.

Putin je izjavio da planirani gasovod "Severni tok 2" nema za cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bilo koga isključi iz tranzita ovog energenta.

"`Severni tok` nije povezan sa ukrajinskim tranzitom i ne šteti nikome", rekao je ruski predsednik i dodao da ne treba politizovati ovo pitanje.

Putin je rekao da taj projekat treba da zadovolji energetske potrebe severne Evrope, imajući u vidu pad proizvodnje u Velikoj Britaniji i Norveškoj, kao i istovremni rast potražnje u tom delu Evrope.

"Njegov cilj apsolutno nije da nekome oduzme priliku za tranzit i ja bih želeo da zatražim da ostavimo po strani te političke spekulacije", napomenuo je ruski predsednik.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Oland: Ponovo ćemo praviti brodove za Ruse

Izvor: NTV.rs, 13.Okt.2015

PARIZ – Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas da njegova zemlja traga za prilikom da prodaje Rusiji nove brodove, bez obzira na to što je ugovor za isporuku Moskvi dva vojna broda Mistral nedavno raskinut.. „Stvari su se dobro završile sa Rusijom, koja je pristala da raskine ugovor....

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.