Putin uskoro u Jagodini, ali kao voštana figura

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin uskoro u Jagodini, ali kao voštana figura

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma rekao je danas Tanjugu da će u januaru naredne godine u Muzeju voštanih figura u ovom gradu biti postavljena voštana figura predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

- Figura je naručena i biće gotova u januaru, a rade je vajari Zoran Ivanović i Branislav Crvenković iz Beograda - rekao je Marković.

Marković je izradu voštne figure Vladimira Putina najavio i početkom septembra "u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << znak zahvalnosti Putinu i Rusiji, za sve što rade za Srbiju, posebno poslednjih godina, uključujući i "njet" u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da Kosovo postane članica Uneska - rekao je Marković.

- Vajari Ivanović i Crvenković, su veoma verno, kao da je živ uradili voštanu figuru bivšeg direktora ZOO vrta u Beogradu i počasnog građanina Jagodine Vuka Bojovića, koja je u muzej postavljena u decembru prošle godine i zato im je poveren ovaj odgovoran posao - kazao je Marković.

Muzej voštanih figura u Jagodini, otvoren je 2006. godine, i jedni je u Srbiji.

U njemu je smešteno 30 figura istaknutih istorijskih, kulturnih, verskih, političkih i sportskih ličnosti iz Srbije i SFRJ, među kojima su i car Lazar, kralj Petar, Vuk Karadžić, Njegoš, Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Karađorđe, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran Đinđić, patrijarh Pavle, Nikola Tesla, Pavle Vujisić, Novak Đoković...
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Jagodina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin u januaru stiže u Jagodinu

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2015

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma rekao je u ponedeljak da će u januaru naredne godine u Muzeju voštanih figura u ovom gradu biti postavljena voštana figura predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina...- Figura je naručena i biće gotova u januaru, a rade je vajari Zoran...

Nastavak na Vesti-online.com...

Jagodina u januaru dobija voštanu figuru Putina

Izvor: Radio 021, 30.Nov.2015

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma rekao je danas da će u januaru naredne godine u Muzeju voštanih figura u ovom gradu biti postavljena voštana figura predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina..."Figura je naručena i biće gotova u januaru, a rade je vajari Zoran Ivanović...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.