Putin u Siriju šalje elitnu vojsku?

Izvor: B92, 07.Okt.2015, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin u Siriju šalje elitnu vojsku?

Ruski predsednik Vladimir Putin navodno je odlučio da u Siriju pošalje pripadnike elitne ruske vojske Spetsnaza kako bi se obračunali sa ekstremistima ID,

Nekoliko britanski medija prenelo je ovu informaciju, ali zvanične potvrde Kremlja za sada nema.

Pripadnici Spetsnaza su ljudi koji su prošli najmukotrpinije treninge i testiranja i ubrajaju se u najnemilosrdnije i najefektivnije ubice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na svetu.

"Ekstremno su agresivni i vrhunski istrenirani. Oni su tamo da počiste nakon vazdušnih napada, odu na tajne misije protiv pobunjenika i na kraju ih potpuno unište", rekao je vojni izbor za britanski "Miror".

"Na njih se neće gledati kao na britanske ili američke vojnike. Oni su tamo samo s jednim ciljem, da unište bilo koga ko preti Asadu. Pod bilo kojim uslovima. Oni će promeniti poziciju Rusije na Mediteranu i na Srednjem istoku", dodao je.

Osim elitnih boraca, Rusija u Siriju šalje i 150.000 vojnika koji će se boriti protiv džihadista. Od početka napada na baze Islamske države Rusi su navodno uspeli da unište 50 strateški važnih objekata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.