Putin u Beogradu

Izvor: RTV Pink, 16.Okt.2014, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin u Beogradu

Predsednik Rusije Vladimir Putin stiže u posetu Beogradu tokom koje će razgovarati sa državnim vrhom i prisustvovati obeležavanju 70. godišnjice oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom i 100 godina od početka Prvog svetskog rata.



Vladimir Putin će biti počasni gost na vojnoj paradi, a tokom boravka u Beogradu položiće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << vence na Spomenik oslobodiocima Beograda i herojima Prvog svetskog rata.Ruski predsednik će imati odvojene razgovore sa predsednikom i premijerom Srbije, Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, a Nikolić će Putinu uručiti orden Republike Srbije na velikoj ogrlici. Predviđeno je i potpisivanje više sporazuma. Posle razgovora, premijer Srbije i ruski predsednik obratiće se medijima. U sastavu ruske delegacije biće ministar energetike Aleksandar Novak, predsednik uprave "Gasproma" Aleksej Miler, načelnik Federalne carinske službe Andrej Beljaninov, ministar za vanredne situacije i civilnu odbranu Vladimir Pučkov i načelnik Federalne migracione službe Konstantin Romodanovski. U okviru posete, planirano je potpisivanje paketa od devet dokumenata, između ostalog o saradnji u oblasti razvoja vojnotehničke saradnje, energetike i železničkog saobraćaja. Planirano je da Ruska energetska agencija i Ministarstvo energetike Rusije potpišu sa Ministarstvom energetike Srbije memorandum iz oblasti energetske efikasnosti, štednje energije i obnovljivih izvora energije. Među dokumentima pripremljenim za potpisivanje nalazi se dopunski sporazum o rekonstrukciji severnih deonica pruga Srbije u okviru razvoja evropskog saobraćajnog koridora. Takođe, među dokumentima su i dopunski sporazum o isporuci dizel motornih vozova. Kako je najavljeno iz Kremlja, planirano je da ruska kompanija "Gaspromeksport", Vlada Srbije i srpske gasne kompanije potpišu protokol. Takođe je predviđeno i potpisivanje međuvladinog sporazuma o uzajamnoj zaštiti tajnosti informacija, o uslovima boravka, privilegijama i imunitetu rusko-srpskog humanitarnog centra, o vojnotehničkoj saradnji, o readmisiji, kao i protokol o razmeni podataka o carinskoj vrednosti robe. Jedna od tema biće i projekat "Južni tok". Poseta predsednika Rusije biće njegova treća poseta Beogradu – 2001. godine posetio je Srbiju kao šef države, a 10 godina kasnije i kao premijer. Putin se u Rusiji sastajao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u pet navrata od sredine 2012. godine, a sa premijerom Aleksandrom Vučićem jula ove godine.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.