Putin stigao u Sloveniju, kasnio sat vremena

Izvor: B92, 30.Jul.2016, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin stigao u Sloveniju, kasnio sat vremena

Ljubljana -- Vladimir Putin stigao je u Sloveniju gde će učestvovati na ceremoniji povodom obeležavanja 100 godina od izgradnje Ruske kapelice na prevoju Vršič.

Osim toga, Putin će razgovarati i sa slovenačkim zvaničnicima.

Putin će učestvovati u ceremoniji otkrivanja spomenika ruskim i sovjetskim vojnicima koji su poginuli u Sloveniji tokom Prvog i Drugog svetskog rata, prenosi Sputnjik.

Ruski predsednik će imati i razgovore sa slovenačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnicima, a očekuje se da posebna pažnja bude posvećena saradnji u trgovinsko-ekonomskoj sferi, kao i razmeni mišljenja o aktuelnim međunarodnim i regionalnim problemima.

Ruski predsednik trebalo je da sleti na aerodrom u Ljubljani u 13 sati, ali je stigao sa sat vremena zakašnjenja zbog, kako je saopšteno iz Kremlja, nepredviđenih domaćih obaveza.

Vest o kašnjenju Putina objavila je kancenarija slovenačkog predsednika Boruta Pahora koji će biti Putinov domaćin.

Iz kabineta ruskog predsednika uputili su izvinjenje zbog "neprijatnosti" navodeći kao razlog kašnjenja nepredviđene domaće obaveze Putina, prenosi STA.

Na glavnim putevima u Sloveniji zbog posete ruskog predsednika Vladimira Putina saobraćaj se odvija otežano, uz brojne zastoje i čekanja, a u zemlji vladaju stroge mere bezbednosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.