Putin smanjio sebi platu za 10 odsto

Izvor: GdeInvestirati.com, 06.Mar.2015, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin smanjio sebi platu za 10 odsto

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je svoju platu i zarade nekoliko vodećih vladinih zvaničnika umanjio za deset odsto, pošto je ekonomija države uzdrmana kolapsom rublje.

Prema dekretu koji je potpisao, Putin je sebi smanjio platu za deset odsto, ali će umanjene zarade od 1.marta do kraja godine dobiti i ruski premijer Dmitrij Medvedev, generalni tužilac Ruske Federacije Jurij >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << Čajka i predsednik moćnog Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin, prenosi Tanjug.

Ovakav potez dolazi za nešto manje od godinu dana otkada je Kremlj najavio da utrostručuje Putinovu platu.

Predsednik Rusije je zarađivao manje od njegovih ministara u 2013. godini.

Privreda Rusije je teško pogođena zapadnim sankcijama koje su Moskvi uvedene zbog navodne umešanosti u sukobe na istoku Ukrajine.

Sankcije zajedno sa padom cena nafte, uzrokovali su dramatičan pad rublje u decembru prošle godine, prepolovivši njenu vrednost u odnosu na dolar.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.