Putin se poklonio moštima Svetog Nikole

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2017, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin se poklonio moštima Svetog Nikole

Predsednik Vladimir Putin se u moskovskom Hramu Hrista Spasitelja poklonio moštima Svetog Nikole-Nikolaja Čudotvorca.

Ušao je u centralni hram Ruske pravoslavne crkve u pratnji njegovih služitelja, te zapalio sveće.


 
Potom se okrenuo prema prema kovčegu od neprobojnog stakla sa moštima i prišao mu.

Celivao je kovčeg – na simboličan način celujući tako same mošti. U nastavku iste kretnje – naslonio je čelo na poklopac kovčega i zadržao se u tom položaju.

Prethodno se ruski lider sreo sa Koptskim patrijarhom Tavadrosom II i donošenje moštiju Nikolaja Čudotvorca u Rusiju nazvao „velikim događajem za pravoslavne vernike”.
 

 
Naglasio je da je to postalo moguće posle susreta u Havani ruskog patrijarha Kirila i pape Franciska.

Tokom prva dva dana, moštima svetiteljima, koje su iz Barija bile dostavljene u Moskvu specijalnim avionom, poklonilo se više od 45.000 vernika.
 


Fakti

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Vladimir Putin čestitao imendan patrijarhu Kirilu

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2017, 11:58

U radnoj Patrijaraškoj rezidenciji u Čistom pereulku u Moskvi, održan je susret Njegove Svetosti patrijarha Moskovskog i cele Rusije Kirila, predsednika Ruske Federacije V. V. Putina, i predsednika vlade Ruske Federacije D. A. Medvedeva. . . Predsednik Rusije i premijer RF čestitali su imendan...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.