Putin raspiruje nacionalizam

Izvor: B92, 25.Jul.2014, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putin raspiruje nacionalizam"

Aspen -- Vojna intervencija Vladimira Putina u Ukrajini raspiruje nacionalistička osećanja koja bi mogla da se prošire na region sa opasnim i nepredvidivim posledicama.

To je izjavio načelnik Generalštaba američke vojske general Martin Dempsi, a kako prenosi AFP, on je rekao i da Putin sprovodi "agresivnu" politiku koja ne poštuje suverenitet i pokušava da ublaži nezadovoljstvo Moskve nakon raspada Sovjetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Saveza.

"Strahujem da bi Putin mogao da raspali vatru koju neće moći da se kontroliše", rekao je Dempsi na konferenciji o bezbednosti u Aspenu, u Koloradu.

On je istakao da je u ovom trenutku u Evropi nacionalizam u porastu, a da ga je na mnoge načine izazvala aktivnost Rusije, koja bi mogla da bude veoma opasna.

"Nacionalizam može da bude veoma opasan instinkt i impuls", rekao je Dempsi i dodao da se boji da ta vatra koja je zapaljena na istoku Evrope, neće ostati samo u tom regionu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dempsi: Putin raspiruje nacionalistička osećanja

Izvor: Večernje novosti, 25.Jul.2014

ASPEN - Vojna intervencija predsednika Rusije Vladimira Putina u Ukrajini raspiruje nacionalistička osećanja koja bi mogla da se prošire na region sa opasnim i nepredvidivim posledicama, izjavio je načelnik Generalštaba američke vojske general Martin Dempsi. Kako je preneo AFP, Dempsi je rekao...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.