Putin pravi mornaričku bazu na Arktiku da pojača vojnu infrastrukturu

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin pravi mornaričku bazu na Arktiku "da pojača vojnu infrastrukturu"

Rusija će izgraditi mrežu mornaričkih baza na svojim arktičkim teritorijama, u kojima će biti sješteni ratni brodovi i podmornice radi bolje zaštite interesa i granice Rusije u tom regionu, najavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Mora da se pojača ruska vojna infrastruktura: Putin

- Moramo da pojačamo našu vojnu infrastrukturu, da izgradimo u našem delu Arktika ujedinjenu mrežu mornaričkih baza za brodove nove generacije i podmornice", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Putin na sastanku ruskog Saveta bezbednosti.

 

Putin je ponovio da Rusija radi na razvoju arktičkog regiona, u kome moraju da se zaštite bezbednosni i ekonomski interesi zemlje, prenosi "Glas Rusije".

 

- Naftna i gasna postrojenja, stanice utovara i cevovodi moraju da budu zaštićeni od terorista i drugih potencijalnih prijetnji, rekao je Putin.

 

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je najavilo planove otvaranja aerodroma i luka na Novosibirskim ostrvima i arhilepagu Zemlja Franca Jozefa, kao i aerodroma u kontinentalnom delu Arktičkog kruga.

 

Vojska planira formiranje nove strateške vojne komande Severne flote na Arktiku do kraja ove godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.