Putin osudio nove sankcije protiv Sirije

Izvor: Blic, 28.Feb.2017, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin osudio nove sankcije protiv Sirije

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je neprikladan nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN o sankcijama protiv sirijskih vlasti, koji su sastavile zapadne zemlje.

Savet bezbednosti UN glasaće tokom dana o rezoluciji koju su sastavile Francuska, Velika Britanija i SAD o zabrani isporučivanja helikoptera sirijskim vlastima i stavljanju sirijskih vojnih komandanata na crnu listu.

Sankcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su predložene zbog navodne upotrebe hemijskog oružja.

"Smatram da je to potpuno neprikladno. To bi potkopalo poverenje u pregovarački proces. Rusija neće podržati nikakve nove sankcije protiv sirijskog rukovodstva", rekao je Putin posle sastanka sa kolegom iz Kazahstana Almazbekom Atambajevom.

Zamenik ruskog ambasadora pri UN Vladimir Safronkov izjavio je prošle sedmice da će Moskva uložiti veto na nacrt ove rezolucije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Nećemo podržati sankcije Siriji

Izvor: B92, 28.Feb.2017

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija neće podržati nacrt rezolucije SB UN o sankcijama protiv Sirije...Te sankcije bi bile uvedene zbog navodne upotrebe hemijskog oružja...Savet bezbednosti večeras će glasati o rezoluciji koju su predložile Francuska, Britanija i SAD o...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.