Putin objasnio Ruteu zašto je Rusija protiv međunarodnog tribunala za malezijski Boing

Izvor: Vostok.rs, 30.Jul.2015, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin objasnio Ruteu zašto je Rusija protiv međunarodnog tribunala za malezijski Boing

30.07.2015. -

Predsednik Rusije Vladimir Putin u telefonskom razgovoru s premijerom Holandije Markom Ruteom ponovo je ukazao na nesvrsishodnost osnivanja međunarodnog tribunala za nesreću malezijskog aviona u Ukrajini.

„Predsednik Rusije je potvrdio da nije promenio stav o nesvrsishodnosti osnivanja takvog sudskog organa. Takođe je akcentovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da postoje mnoga pitanja vezana za istragu uključujući ona vezana za prikupljenu bazu dokaza, kao i za nedozvoljavanje Rusiji da suštinski učestvuje u njenom sprovođenju citira agencija TASS saopštenje pres službe Kremlja.

Naglašena je spremnost ruske strane za tesnu saradnju u cilju utvrđivanja uzroka i okolnosti te tragedije“.

Takođe, Putin je naglasio potrebu potpunog sprovođenja rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojene 21. jula 2014. godine, koja je usmerena na sprovođenje svestrane, temeljne i nezavisne istrage nesreće.

Razmenjena su mišljenja o poslu koji su obavili stručnjaci u kontekstu pripreme nove rezolucije SB UN na tu navodi se u saopštenju.

Putin je istakao da je ruski nacrt takvog dokumenta bio usmeren na doprinos rešavanju zadataka označenih u rezoluciji 2166. Izraženo je žaljenje zbog toga što taj kompromisni predlog nisu podržale zemlje koje se zalažu za osnivanje Međunarodnog tribunala za nesreću aviona Malaysia Airlines“.

Takođe, Putin i Rute su razmenili mišljenja o stanju i perspektivi razvoja rusko-holandskih odnosa. Telefonski razgovor je obavljen na inicijativu holandske strane.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.