Putin naredio iznenadnu proveru borbene gotovosti vojske

Izvor: N1 televizija, 25.Avg.2016, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin naredio iznenadnu proveru borbene gotovosti vojske

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je iznenadnu proveru borbene gotovosti oružanih snaga Rusije u nekoliko regiona, uključujući poluostrvo Krim i druge delove pogranične zone s Ukrajinom.

Vežbe su namenjene testiranju borbene gotovosti vojske i trajaće od 25. do 31. avgusta.

Angažovana je i avijacija, dok je ruska Severna flota stavljena u stanje visoke pripravnosti.

"U skladu s predsedničkom naredbom, vojnici s juga, zapada i centralnog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dela zemlje, kao i Severna flota, vazduhoplovstvo i vazdušno-desantne snage nalaze se u stanju maksimalne pripravnosti", izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Manevri se odnose na jedinice u pograničnim područjima s Ukrajinom i baltičkim zemljama, kao i na Krimu pripojenom Rusiji 2014. godine, i obuhvataju ogromne delove teritorije Rusije, od Urala do centralnog Sibira.

Ruska armija je pojačala aktivnosti na celoj teritoriji Rusije od početka krize u odnosima sa Zapadom zbog ukrajinske krize.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.