Putin naložio velike vojne vežbe

Izvor: RTS, 08.Feb.2016, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin naložio velike vojne vežbe

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je velike vojne vežbe na jugozapadu Rusije dok se nastavljaju tenzije sa Zapadom, prenosi agencija AP.
Ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da su neke vazdušne desantne jedinice, kao i vojni transportni avioni od jutros u stanju borbene gotovosti pošto su počele vežbe u južnom vojnom okrugu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Taj okrug uključuje vojsku stacioniranu na Krimu koju je Rusija anektirala od Ukrajine 2014, kao i snage na severnom Kavkazu i jugozapadnim delovima zemlje kod granice s Ukrajinom.
Šojgu je rekao da je cilj manevara da se proveri reagovanje vojske na terorističke pretnje, prirodne katastrofe i druge izazove.
Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da će strani vojni atšei biti obavešteni o nenajavljenoj proveri borbene gotovosti, prenela je agencija Tas.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rusija održava vojne vežbe na jugozapadu zemlje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2016

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je održavanje vojnih vežbi na jugozapadu Rusije s ciljem da se testira vojna spremnost, prenose svetski mediji. ...Ruski ministar Sergej Šojgu izjavio je da su vojne snage u južnom vojnom okrugu u ponedeljak ujutru stavljene u stanje borbene gotovosti, čime...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.