Putin na proslavi Dana oslobođenja Beograda

Izvor: Blic, 30.Jul.2014, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin na proslavi Dana oslobođenja Beograda

Predsednik Rusije Vladimir Putin će, kako je nezvanično najavljeno, doći 20. oktobra, na proslavu Dana oslobođenja Beograda.

- Putin je prihvatio moj poziv za posetu i veoma brzo, pre kraja godine, biće u Beogradu - rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić, koji se početkom meseca u Moskvi sastao sa predsednikom Rusije.

Centralnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << događaju proslave 19. oktobra prisustvovaće državni vrh Srbije i gosti iz zemlje i inostranstva, a organizacija je poverena produkcionom timu na čelu sa Draganom Bjelogrlić.

- Više detalja o organizaciji imaćemo za sedam, osam dana i tada bi mogao nešto više da vam kažem - rekao je kratko za “Blic” juče Dragan Bjelogrlić, glumac i reditelj.

Do tada Dom omladine, Biblioteka grada, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Arhiv grada i Jugoslovenska kinoteka treba da dostave Sekretarijatu za kulturu listu programa koje će organizovati.

Na sednici Odbora za proslavu 70 godina oslobođenja Beograda od nacističke okupacije dogovoreno je i da se u sedmodnevnu proslavu uključi Ministarstvo kulture preko republičkih ustanova.

Gradski menadžer Goran Vesić zadovoljan je brzinom kojom se odvijaju pripreme za proslavu i očekuje da do kraja nedelje bude definisano i da li će centralna proslava biti održana na otvorenom ili u “Areni”. On je najavio i da će grad zvanično pozvati predstavnike Ruske Federacije, SAD, Velike Britanije i Francuske na proslavu, dodajući da se nadaju i dolasku ratnih veterana iz zemalja saveznica.

- Što se naših veterana tiče, prema evidenciji Subnora u Beogradu živi 105 učesnika Beogradske operacije, od kojih su četvoro narodni heroji. U Srbiji živi oko 300 oslobodilaca Beograda i biće nam čast da svi oni prisustvuju proslavi - rekao je gradski menadžer.

On očekuje i da gradska komisija usvoji predlog da se dve ulice nazovu po narodnim herojima Koči Popoviću i Peki Dapčeviću i da Skupština grada u septembru to verifikuje.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Putin na proslavi Dana oslobođenja Beograda

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2014

Predsednik Rusije Vladimir Putin će, kako je nezvanično najavljeno, doći 20. oktobra, na proslavu Dana oslobođenja Beograda..."Putin je prihvatio moj poziv za posetu i veoma brzo, pre kraja godine, biće u Beogradu", rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić, koji se početkom meseca u Moskvi sastao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.