Putin na proslavi Dana oslobođenja Beograda

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2014, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin na proslavi Dana oslobođenja Beograda

Predsednik Rusije Vladimir Putin će, kako je nezvanično najavljeno, doći 20. oktobra, na proslavu Dana oslobođenja Beograda.

"Putin je prihvatio moj poziv za posetu i veoma brzo, pre kraja godine, biće u Beogradu", rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić, koji se početkom meseca u Moskvi sastao sa predsednikom Rusije.

Centralnom događaju proslave 19. oktobra prisustvovaće državni vrh Srbije i gosti iz zemlje i inostranstva, a organizacija je poverena produkcionom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << timu na čelu sa Draganom Bjelogrlić. "Više detalja o organizaciji imaćemo za sedam, osam dana i tada bi mogao nešto više da vam kažem", rekao je kratko za "Blic" Dragan Bjelogrlić, glumac i reditelj.

Do tada Dom omladine, Biblioteka grada, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Arhiv grada i Jugoslovenska kinoteka treba da dostave Sekretarijatu za kulturu listu programa koje će organizovati.

Na sednici Odbora za proslavu 70 godina oslobođenja Beograda od nacističke okupacije dogovoreno je i da se u sedmodnevnu proslavu uključi Ministarstvo kulture preko republičkih ustanova.

Prema evidenciji Subnora u Beogradu živi 105 učesnika Beogradske operacije, od kojih su četvoro narodni heroji. U Srbiji živi oko 300 oslobodilaca Beograda.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.