Putin i Renci: Sporazum se mora poštovati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Renci: Sporazum se mora poštovati

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas nakon susreta sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem u Moskvi da se sporazum iz Minska mora poštovati.

Situacija ostaje komplikovana, ali više nema borbi i poginulih, kazao je Putin, prenela je agencija Ansa.

On je dodao da poštovanje sporazuma iz Minska otvara mogućnost dijaloga između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kijeva i Donjecka.

"Mi delimo stav da sukobljene strane u Ukrajini moraju striktno poštovati sporazum postignut 12. februara u Minsku", kazao je Putin, javila je agencija Taš.

Italijanski premijer Renci je posle susreta sa Putinom istakao da je "glavni prioritet borba protiv onih koji žele da unište vrednosti na kojima su zasnovana naša društva, pri čemu je pretnja terorizma i verskog fanatizma posebno opasna", prenela je Ansa.

Renci je takođe rekao da je veoma značajno istaći da sporazum iz Minska predstavlja odlučan korak napred koji omogućava strategiju za prekid sukoba i nalaženje rešenja u Ukrajini, izvestila je Ansa.

Na početku posete Moskvi, Renci je ranije danas položio cveće na most gde je prošle sedmice ubijen ruski opozicioni političar Boris Njemcov, prenela je agencija Rojters.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Situacja je komplikovana ali se sporazum mora poštovati"

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je nakon susreta sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem u Moskvi da se sporazum iz Minska mora poštovati..Situacija ostaje komplikovana, ali više nema borbi i poginulih, kazao je Putin, prenela je agencija Ansa...On je dodao da poštovanje sporazuma iz Minska...

Nastavak na Vesti-online.com...

Putin i Renci za poštovanje sporazuma iz Minska

Izvor: RTS, 05.Mar.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao nakon susreta sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem u Moskvi da se sporazum iz Minska mora poštovati. . Situacija ostaje komplikovana, ali više nema borbi i poginulih, rekao je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.