Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2016, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Merkelova razgovarali o Donbasu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa kancelarkom Njemačke Angelom Merkel o situaciji u Ukrajini.

"Nastavljen je dijalog o ukrajinskom problemu zbog intenziviranja rada na sveobuhvatnoj realizaciji Minskog sporazuma od 12. februara 2015. godine“, navodi se u saopštenju.

Navedeno je da je razgovor održan >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na inicijativu njemačke strane. Učesnici razgovora su "naglasili svrsishodnost sinhronizacije napora u sferi bezbjednosti i u političkom aspektu rešavanja krize“.

"U tom kontekstu je data pozitivna ocjena potpisanog sporazuma o obavještajnim podacima snaga i sredstvima na liniji razdvajanja, kao i o ulozi specijalne posmatračke misije OEBS-a u osiguravanju poštovanja režima primirja“, navedeno je u Kremlju.

"Skrenuta je pažnja i na nedavno donetu odluku rukovodstva Donbasa o jednostranom prekidu vatre, predsednik Rusije je izrazio nadu da će se ukrajinska strana uzdržati od oružanih provokacija u zoni konflikta i preduzeti, napokon, realne korake za realizaciju svojih političkih obaveza“, navodi se u saopštenju. Saopšteno je i da su Putin i Merkelova dogovorili plan daljih kontakata u „normandijskom formatu“ na različitom nivou.

(Sputnjik)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Putin sa Merkelovom o...

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2016

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel o situaciji u Ukrajini...- Nastavljen je dijalog o ukrajinskom problemu zbog intenziviranja rada na sveobuhvatnoj realizaciji Minskog sporazuma od 12. februara 2015. godine - navodi se u saopštenju...Navedeno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.