Izvor: RuskaRec.ru, 24.Jun.2017, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin dao znak za početak polaganja cevi „Turskog toka“ u dubinu Crnog mora

Predsednik Rusije Vladimir Putin na ceremoniji na brodu specijalizovanom za polaganje cevi po morskom dnu Pioneering Spirit prisustvovao je spajanju plitkovodnog dela gasovoda Turski tok sa prvim metrima njegova dva dubokovodna cevovoda.
Gasovod „Turski tok” izbliza
Putin je helikopterom stigao na brod Pioneering Spirit, odakle je kasnije telefonom obavestio turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana o početku gradnje dubokovodne deonice cevovoda „Turski tok" >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << koji će zaobilaženjem Ukrajine obezbediti direktnu isporuku ruskog gasa Turskog. 
Šefa ruske države dočekali su kapetan broda Fred Regtop, rukovodilac kompanije Allseas Edvard Herema i prvi čovek „Gasproma" Aleksej Miler.
Putin se spustio u utrobu broda koji se nalazio šest i po kilometara od polazne tačke gasovoda na ruskoj crnomorskoj obali, odnosno u pogon, u kome se obavljaju varilački i montažni radovi, i gde mu je Miler podneo izveštaj, rekavši da se svi radovi odvijaju u skladu sa najvišim standardima i da potražnja za ruskim gasom raste, kako u Turskoj, tako i u celoj Evropi prenose  mediji. 
Da li „Južni tok“ ustaje iz mrtvih?
Pomenutim montažo-varilačkim radovima na brodu simbolično je označen završetak izgradnje plitkovodnog dela projekta i početak radova u dubini Crnog mora.
„Ono za šta smo sa drugima gubili godine na različita administrativna usaglašavanja, sa Turskom smo obavili u roku od nekoliko meseci", istakao je Putin.
Graditelji su se ruskom predsednku pohvalili da je proces varenja na brodu potpuno automatizovan i da varenje jednog spoja traje deset minuta.
„Turski tok" treba da bude završen do kraja 2019. godine i ima dva kraka, kapaciteta po 15,75 kubnih metara godišnje svaki. Prvi krak snabdevaće tursko tržište ruskim gasom, a drugi je namenjen zemljama Južne i Jugoistočne Evrope.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.