Putin: Za NATO ukrajinska vojska kao legija stranaca

Izvor: Blic, 27.Jan.2015, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Za NATO ukrajinska vojska kao legija stranaca

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas NATO da koristi ukrajinsku vojsku kao svoju "legiju stranaca" kako bi "savladala" Rusiju, što je Alijansa, koja je u ponedeljak održala vanredni sastanak zbog jačanja nasilja u Ukrajini, nazvala "bezmislicom".

Putin je danas izjavio da su ukrajinske snage angažovane na istoku te zemlje, sastavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "velikim delom od takozvanih bataljona nacionalističkih dobrovoljaca".

"Ne radi se o vojsci već o legiji stranaca, u ovom slučaju Legiji stranaca NATO. Njen cilj? Zauzdati Rusiju, a ne - služiti interesima ukrajinskog naroda", dodao je ruski predsednik.

Po završetku vanrednog sastanka komisije NATO-Ukrajina, generalni sksretar Alijanse Jens Stoltenberg odmah je odgovorio ruskom predsedniku.

"Tvrdnja da postoji legija stranaca u Ukrajini je besmislica. Tamo nema legija NATO, strane snage u Ukrajini su ruske", poručio je šef NATO.

On je još optužio Rusiju da je snabdela poslednjih nedelja ruske separatiste "stotinama komada usavršene opreme, uključujući raketne sisteme, tešku artiljeriju, tenkove, blindirana vozila i elektronske vojne sisteme".

Zbog eskalacije nasilja na ustoku Ukrajine, i u očekivanju ofanzive koju najavljuju separatisti, ukrajinske vlasti su počele da evakuišu decu iz više mesta u toj oblasti zemlje gde su sukobi najoštriji.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.