Putin: „Vostočni“ važan korak u razvoju cele zemlje

Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: „Vostočni“ važan korak u razvoju cele zemlje

Četvrti lanac energetskog mosta do Krima biće pušten u rad početkom maja, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa članovima Saveta zakonodavaca na Federalnoj skupštini Ruske Federacije u Sankt Peterburgu.

Putin je rekao da su eksperti planirali da pre roka uvedu još jedan energetski most ka Krimu, ali trenutno su u moreuzu loši vremenski uslovi i brodovi su prinuđeni da odlože radove na nekoliko dana.

„Ali mislim da će sve to biti urađeno, odnosno da će četvrti lanac biti pušten u rad u najskorije vreme i da ćemo posao završiti početkom maja“, izjavio je predsednik.

Komentarišući stavljanje u rad kosmodroma „Vostočni“ Putin je rekao da je to bio važan korak u razvoju cele zemlje i dokaz da spoljašnji i unutrašnji problemi ne smetaju tom razvoju.

Putin je dodao da su pri izgradnji kosmodroma uzeta u obzir sva svetska iskustva u toj oblasti.

„Ne radi se čak ni o samom lansiranju, već o tome što smo pustili u rad novi kosmodrom. To samo po sebi predstavlja ogroman korak u razvoju cele zemlje, a ne samo raketno-kosmičke oblasti“, naglasio je Putin.

Putin je izjavio da je doneta pravilna odluka o odlaganju prvog lansiranja rakete sa kosmodroma.

„Dobro je što je ljudima dozvoljeno da još jednom sve odrade. Radili su celu noć, bila je doneta pravilna odluka i lansiranje je bilo uspešno“, rekao je ruski predsednik.



Bez obzira na poznate ekonomske probleme, finansijska i budžetska ograničenja, Rusija se uvereno kreće napred i realizuje sve svoje planove, dodao je predsednik Rusije.

Putin je izrazio nadu da će se ostvariti sve što je planirano.

„A ovo je samo prva faza. Sledeći korak su lansiranje brodova teške klase, a zatim i superteške klase koji su namenjeni za istraživanje Meseca i planeta Sunčevog sistema. Odatle će se vršiti lansiranja brodova sa posadom“, rekao je on.

Za Rusiju, koja je jedan od lidera u raketno-kosmičkoj oblasti, nepostojanje sopstvenog kosmodroma širokih mogućnosti, a takav nije postojao, jednostavno je nedopustivo, dodao je Putin.

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.