Putin: Štosovi kod Rusije ne prolaze

Izvor: Vostok.rs, 27.Mar.2015, 06:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Štosovi kod Rusije ne prolaze

27.03.2015. - Istrage aktivnosti stranih udruženja

Zapadnjački pokušaji da suzbiju ili politički izoluju Rusiju neće uspeti, rekao je predsednik Vladimir Putin.

Putin je na sastanku sa zaposlenima u Federalnoj službi bezbednosti (FSB) rekao da zapadne službe pokušavaju da kroz društvene i nevladine organizacije diskredituju vlast i destabilizuju unutrašnju politiku u Rusiji i u naredne dve godine biće sprovedene akcije destabilizacije zemlje uoči predstojećih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << parlamentarnih i predsedničkih izbora 2016. i 2018. godine.

Imamo odgovor na sve pretnje

Situacija u Rusiji će se menjati na bolje samo u slučaju jačanja vojne sile, rekao je Putin.

Postoje pretnje upućene ruskoj nacionalnoj bezbednosti, međutim apsolutno je jasno da nas ništa neće zastrašiti i niko neće moći da izvrši pritisak na našu zemlju", istakao je Putin.

On je rekao da se za „obuzdavanje" Rusije koriste sva raspoloživa sredstva, od političke izolacije i medijskog rata, do instrumenata kao što su specijalne službe.

Zapadne zemlje otvoreno su istakle da će zavrtati ruke svima koji se sa tim stavom ne slažu", rekao je Putin i naglasio da "sa Rusijom takvi štosovi neće proći".

Čitav niz sredstava korišćen je kao sredstvo pritiska na Rusiju: od pokušaja političke izolacije do informacionog rata velikog obima i sredstava specijalnih službi."

Više od 300 špijuna oktriveno u Rusiji 2014.

Više od 300 stranih špijuna otkriveno je 2014. u Rusiji preko ruske kontraobaveštajne službe, rekao je Putin.

"Prošle godine naše kontrobaveštajne službe radile su brzo i efikasno", rekao je Putin i dodao da su one okončale aktivnosti 52 oficira za vezu i 290 agenata stranih tajnih službi.

Ruski predsednik je naglasio da je vrlo važno da se poboljša zaštita podataka vezanih za tajne države i spreči curenje informacija o ruskoj vojnoj organizaciji i njenoj odbrambenoj tehnologiji.

Na istom sastanku Putin je upozorio na rizik od provokacija u organizaciji stranih tajnih službi uoči predstojechih kampanja za parlamentarne izbore 2016. i predsedničke izbore 2018.

"Stalno ima stranih pokušaja da se diskredituju i destabilizuju vlasti, koristechi nevladine organizacije ili politizovana udruženja", rekao je on i dodao da će biti nastavljene istrage u aktivnosti udruženja za koja se sumnja da su "strani agenti".

FSB odbila 74 miliona sajber-napada protiv zvaničnih ruskih veb-sajtova

Ruska federalna služba bezbednosti odbila je 74 miliona sajber-napada na zvaničnie ruskie strukture i državnie organe, dodao je Putin.

„Pitanja bezbednosti nacionalnih informacionih resursa moraju da ostanu pod specijalnom kontrolom. Broj sajber-napada na zvanične sajtove i informacione sisteme ruskih organa vlasti ne opada. Prošle godine bilo ih je oko 74 miliona“, rekao je Putin.

Kremlj će nastaviti dijalog sa opozicijom

Dijalog sa ruskim opozicionim partijama nastaviće se samo pod uslovom da te organizacije nisu finansirane iz inostranstva, rekao je ruski predsednik.

Rekao sam to već nekoliko puta, i ponoviću još jednom: spremni smo za dijalog sa opozicijom. Nastavićemo partnerske odnose sa civilnim društvom u najširem značenju te reči. Uvek osluškujemo one koji suštinski kritikuju činjenja ili nečinjenja vlasti na bilo kom nivou“, rekao je Putin.

On je dodao da bi se to moglo i nastaviti ukoliko njihovi izvori finansiranja potiču iz Rusije.

Ubuduće ćemo obratiti pažnju na postojanje stranih izvora finansiranja nekorektnih organizacija, uporedićemo njihove glavne ciljeve sa njihovom delatnošću, i zaustaviti svaki prekršaj ako je potrebno“, rekao je Putin.

sputnik

 
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.