Putin: Stabilizacija na Bliskom istoku uslovljena palestinskim problemom

Izvor: Vostok.rs, 29.Mar.2017, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Stabilizacija na Bliskom istoku uslovljena palestinskim problemom

Najvažniji uslov za postizanje dugoročne stabilizacije situacije na Bliskom istoku je rešavanje već zastarelog palestinskog problema, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Kako je rekao, s tim u vezi i dalje je aktuelna mirnodopska inicijativa koju je predložila Liga arapskih zemalja a tiče se pregovora na relaciji Izrael-Palestina.

Putin je povodom toga izrazio uverenje da će se odnosi Rusije i Lige razvijati u dobrom pravcu kako bi ta saradnja odgovarala tradicionalnim interesima naroda arapskih zemalja, ali i doprinela međunarodnoj stabilnosti i bezbednosti.

Taj stav je potvrđen i na sastanku Putina sa iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem koji je juče održan u Moskvi.

Iran i Rusija, naime, izrazili su nadu da će se palestinski problem rešiti na pošten način, poštujući nacionalna prava Palestinaca.

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.