Putin: Ruska vojna doktrina je isključivo odbrambena, a spremni smo i za najkompleksnije zadatke

Izvor: Večernje novosti, 19.Dec.2014, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Ruska vojna doktrina je isključivo odbrambena, a spremni smo i za najkompleksnije zadatke

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je ruska vojna doktrina "ostala isključivo odbrambena" uprkos, kako je naveo, pojačanoj aktivnosti NATO na istoku Ukrajine i u blizini granica sa Rusijom. Putin je to izjavio na sastanku komiteta u ruskom Ministarstvu odbrane, preneo je Rojters. Ruske oružane snage su sposobne da reše najkompleksnije zadatke što je dokazano vojnim vežbama održanim ove godine, dodao je Putin na sastanku, javila je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Tass. Kako prenosi Tass, ruski predsednik je takođe rekao da su nedavni događaji dokazali da ruska vojska poprima novi imidž, postaje modernija, kao i da je spremna da ispuni najkompleksnije i najodgovornije zadatke. Tu sposobnost i spremnost ruske vojske dokazalo je ukupno 3.500 vojnih vežbi, od kojih su neke bile planirane, a neke vežbe iznenađenja, a održane su tokom ove godine, istakao je Putin, prenosi Tass. Ruski lider je takođe pozvao da se radi na smiren način, uprkos abnormalnim reakcijama na ruske napore da osiguraju svoju nacionalnu bezbedost, navodi Tass. Mi smo često suočeni sa abnormalnim reakcijama kada štitimo svoje nacionalne interese, ali trebalo bi da na miran, staložen i profesionalan način tretiramo nedostatke koji se pokažu kroz praktičan rad, tokom vežbi ili rutinskih kontrola, kazao je Putin, prenela je ruska agencija. POZIV KIM DžONG UNUPutin je pozvao severnokorejskog lidera Kim Džong-una u Moskvu naredne godine, na obeležavanje 70. godišnjice sovjetske pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.To bi bila prva Kimova poseta inostranstvu otkako je došao na čelo Severne Koreje 2011, prenosi Rojters. Njegov lični izaslanik boravio je u Moskvi prošlog meseca u okviru napora dve zemlje da poboljšaju odnose, navodi Rojters.Peskov je za agenciju Taš potvrdio da je takav poziv upućen Kimu.Rusija svake godine 9. maja obeležava pobedu bivšeg Sovjetskog Saveza u Drugom svetskom ratu, podseća Rojters.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   NATO,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

ODAVDE PUTIN MOTRI NA CEO SVET: Pogledajte vojni štab ruskog predsednika!

Izvor: Kurir, 19.Dec.2014

"Ruske oružane snage su sposobne da reše najkompleksnije zadatke što je dokazano vojnim vežbama održanim ove godine", rekao je Putin..Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je ruska vojna doktrina “ostala isključivo odbrambena” uprkos, kako je naveo, pojačanoj aktivnosti NATO na...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.