Putin: Rusija zaustavila globalno zagrevanje na godinu dana

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija zaustavila globalno zagrevanje na godinu dana

30.11.2015. -

Napori Rusije doprineli su da se zaustavi proces globalnog zagrevanja klime na Zemlji na godinu dana, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Mi smo ispunili svoje obaveze prema Kjotskom protokolu od 1991. do 2012. godine više nego što smo se obavezali. Rusija nije samo zaustavila rast emisije štetnih gasova, već ju je drastično smanjila“, rekao je Putin nastupajući na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << o klimi koja se održava u Parizu.

Zahvaljujući tome, precizirao je on, u atmosferu nije otišlo oko 40 milijardi tona ugljen-dioksida.

„Poređenja radi, emisija gasova svih zemalja u 2012. godini iznosila je 46 milijardi tona ugljen-dioksida, što znači da je Rusija uspela da zaustavi proces globalnog zagrevanja na godinu dana“, dodao je on.

On je najavio da će Rusija do 2030. godine smanjiti emisiju gasova do 70 odsto u poređenju sa nivoom od 1990. godine.

„Rusija nastavlja da doprinosi naporima u sprečavanju globalnog zagrevanja. Do 2030. godine nameravamo da smanjimo emisiju gasova do 70 odsto od nivoa iz 1990. godine“, rekao je on.

Ruski predsednik je predložio da se, pod okriljem UN, održi naučni forum po pitanju klime, kao i eksploatacije prirodnih resursa.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.