Putin: Rusija neće podržati sankcije protiv Sirije

Izvor: Vostok.rs, 28.Feb.2017, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija neće podržati sankcije protiv Sirije

Rusija smatra da je neprimereno da se uvode nove sankcije protiv Sirije i neće podržati takav predlog, rekao je predsednik Vladimir Putin.

"Što se tiče sankcija protiv sirijskog rukovodstva, mislim da je taj potez potpuno neprikladan. To ne pomaže, niti bi pomoglo u procesu pregovaranja. To bi samo povredilo ili ugrozilo poverenje tokom procesa pregovora", rekao je on.

Savet bezbednosti UN će glasati na predlog zapadnih sila da se zabrani snabdevanje helikopterima sirijske vlade, kao i da se na crnu listu stave vojni komandanti sirijske vojske zbog navodnih tvrdnji o napadima otrovnim gasom.

Rusija je i ranije saopštila da će staviti veto na ovakve predloge.

U međuvremenu, nova runda pregovora o rešavanju sirijskog pitanja pod pokroviteljstvom UN-a između zaraćenih strana počela je u Ženevi prošle nedelje.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Vostok, RT

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin osudio nove sankcije protiv Sirije

Izvor: Blic, 28.Feb.2017

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je neprikladan nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN o sankcijama protiv sirijskih vlasti, koji su sastavile zapadne zemlje...Savet bezbednosti UN glasaće tokom dana o rezoluciji koju su sastavile Francuska, Velika Britanija i SAD o zabrani isporučivanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.