Putin: Rusija neće biti izolovana

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Nov.2014, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija neće biti izolovana

MOSKVA - Predsjednik Vladimir Putin negirao je da će Moskva biti međunarodno izolovana zbog ukrajinske krize i kazao je da ruska ekonomija neće biti jedina koja će propatiti od zapadnih sankcija i pada cijena nafte i vrijednosti rublje.

Sjedinjene Države i Evropska unija nametnuli su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sankcije Rusiji zbog njene aneksije Krimskog poluostrva u Ukrajini i podrške separatistima na istoku zemlje koji se protive vladi u Kijevu.

''Shvatamo fatalnost "čelične zavjese" za nas. Mi nećemo ići tim putem u svakom slučaju i niko neće izgraditi zid oko nas. To je nemoguće!'',  navodi novinska agencija TASS Putinovu izjavu u intervjuu objavljenom u nedjelju.

Sankcije su pogodile rusku ekonomiju i dovele do pada vrijednosti rublje, a njihove posljedice su pojačane naglim padom svjetskih cijena nafte, ruskog glavnog izvoznog proizvoda.

''Ako je cijena energenata smanjena s ciljem, to će takođe pogoditi one koji uvode takva ograničenja'', izjavio je Putin.

''Daleko je od sigurnog da će sankcije, pad cijena nafte i pad vrijednosti nacionalne valute izazvati negativne efekte ili katastrofalne posljedice samo za nas. Ništa takvo se neće dogoditi!'',  dodao je ruski predsjednik.

Putin je povezao pad cijena nafte s povećanjem američke eksploatacije gasa i nafte, povećanom proizvodnjom u Libiji i Saudijskoj Arabiji, kao i u Iraku, uključujući, kako je rekao, prodaje na crnom tržištu od strane militanata Islamske države koji kontroliraju velike površine te zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Siluanov: Mogući gubici od 130 milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 24.Nov.2014, 11:05

MOSKVA, Ruska ekonomija može da izgubi najmanje 40 milijardi dolara zbog geopolitičkih sankcija i između 90 i 100 milijardi dolara zbog pada cijene nafte, rekao je danas ruski ministar finansija Anton Siluanov. „Izgubićemo najmanje 40 milijardi dolara godišnje zbog sankcija i između 90 i 100...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.