Putin: Rusija krajem 90-ih bila bliska jugoslovenskom scenariju

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija krajem 90-ih bila bliska jugoslovenskom scenariju

28.04.2015. -

Putin priznaje da je krajem `90-ih godina Rusija bila bliska jugoslovenskoj varijanti razvoja događaja.

Putin želi da film „Predsednik" pre svega, pokaže put koji je prošla država i da njegov glavni heroj treba da bude običan čovek. Od početka 2000-ih nominalni BDP zemlje je porastao 15 puta, a plate i penzije 20 puta — u realnim brojkama, ovi pokazatelji su porasli višestruko, rekao je Ruski predsednik Vladimir Putin na mediaforumu Organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Narodni front.

Rusija pre svega treba da poveća ekonomski suverenitet, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Prvi naš zadatak danas je povećanje ekonomskog suvereniteta i razvoj naše ekonomije kako visokoproizvodne, tako i visokotehnološke. Ako uspemo da rešimo ovaj zadatak, a ja sam siguran da to možemo uraditi, sve ostale komponente razvoja zemlje biće obezbeđene", rekao je Putin.

Privlačenje privatnih investicija, između ostalog, i u odbrambenom sektoru, jedan je od osnovnih puteva razvoja ruske ekonomije u celini, smatra ruski predsednik.

„Treba da stvaramo otvorenu privredu", rekao je predsednik.

sputnik 
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Penzija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Putin: Rusiji pretio jugoslovenski scenario

Izvor: Večernje novosti, 28.Apr.2015

Putin priznaje da je krajem ’90-ih godina razvoj događaja u Rusiji mogao biti poput onog u Jugoslaviji. Konflikt na severu Kavkaza mogao je povući Rusiju putem jugoslovenskog scenarija, koji nije bio daleko, rekao je Putin. „To nije bio običan lokalni konflikt. Stvar je u tome da je taj lokalni...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.