Putin: Politički motivisane sankcije su greška

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Politički motivisane sankcije su greška

Ruski predsednik Vladimir Putin veruje da su politički motivisane sankcije greška zato što kao povratni efekat donose veću ekonomsku zatvorenost zemalja.

"Politički motivisane sankcije samo su povećale trend prema ekonomskoj i finansijskoj `suverenizaciji` i nameri država i njihovih regionalnih udruženja da na neki način sebe zaštite od spoljnih pritisaka", rekao je Putin na međunarodnom forumu Valdaj.

Putin je dodao da "sve više država pokušava da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odbaci zavisnost od dolara i stvori alterantivni sistem za finansije, računovodstvo i rezervne valute", preneo je TAS.

Ruski predsednik je ocenio da je u ovom trenutku "globalna poslovna zajednica izložena pritisku bez presedana" od vlada zapadih država.

"Vidimo šta se dešava kada se politika pomeša sa ekonomijom na kratkovid način i kada se logika koristi zameni logikom konfrontacije, čak i ako to šteti njihovim sopstvenim ekonomskim pozicijama i poslovnim interesima", rekao je Putin.

On je ocenio da "zajednički ekonomski projekti i uzajamne investicije zbližavaju različite zemlje i pomažu da se reše aktuelni međudržavni problemi".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.