Putin: Ovo je ogroman korak u razvoju Rusije

Izvor: Vesti-online.com, 29.Apr.2016, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Ovo je ogroman korak u razvoju Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je stavljanje u rad kosmodroma "Vostočni" važan korak u razvoju cele zemlje i dokaz da spoljašnji i unutrašnji problemi ne smetaju tom razvoju.

Putin je dodao da su pri izgradnji kosmodroma uzeta u obzir sva svetska iskustva u toj oblasti.

- „Ne radi se čak ni o samom lansiranju, već o tome što smo pustili u rad novi kosmodrom. To samo po sebi predstavlja ogroman korak u razvoju cele zemlje, a ne samo raketno-kosmičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oblasti - naglasio je Putin, prenosi Sputnjik.

Putin je izrazio nadu da će se ostvariti sve što je planirano.

- Ovo je samo prva faza. Sledeći korak je lansiranje brodova tešške klase, a zatim i supertešške klase koji su namenjeni za istražživanje Meseca i planeta Sunčevog sistema. Odatle će se vrššiti lansiranja brodova sa posadom. Za Rusiju, koja je jedan od lidera u raketno-kosmičkoj oblasti, nepostojanje sopstvenog kosmodroma šširokih mogućnosti, jednostavno je nedopustivo - rekao je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: "Vostočni" važan korak u razvoju cele zemlje

Izvor: B92, 29.Apr.2016

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je stavljanje u rad kosmodroma "Vostočni" važan korak u razvoju cele zemlje...Osim toga, kako kaže, to je i dokaz da spoljašnji i unutrašnji problemi ne smetaju tom razvoju...Putin je dodao da su pri izgradnji kosmodroma uzeta u obzir sva svetska...

Nastavak na B92...

Putin: Vostočni - važan korak u razvoju cele zemlje

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Apr.2016, 08:28

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je stavljanje u rad kosmodroma "Vostočni" važan korak u razvoju cele zemlje i dokaz da spoljašnji i unutrašnji problemi ne smetaju tom razvoju...Putin je dodao da su pri izgradnji kosmodroma uzeta u obzir sva svetska iskustva u toj oblasti..."Ne radi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.