Putin: Neophodno poboljšati rad tajnih službi

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2014, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Neophodno poboljšati rad tajnih službi

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je na poboljšanje rada tajnih službi radi suočavanja sa "modernim izazovima i pretnjama" usled spora Rusije sa Zapadom o krize u Ukrajini.

Putin je poziv uputio u pismu veteranima i trenutnim operativcima ruskih tajnih službi.

"Ističem da je za moderne izazove i pretnje te pojavu novih destabilizujućih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << faktora potrebno povećanje efikasnosti celog sistema domaćih specijalnih službi", navodi Putin u pismu, koje je objavio Kremlj.

Prema Putinovim navodima, ključni zadaci za operativce ruskih tajnih službi su borba protiv međunarodnog terorizma i "bilo kakvi pokušaji stranih obaveštajnih službi da zadaju udarac Rusiji i njenim političkim i ekonomskim interesima.

EU i SAD su uvele ekonomske sankcije i zabrane putovanja za određene Ruse i kompanije zbog uloge Moskve u krizi u Ukrajini i prisajedinjenja Krima u martu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.